top of page

ZOOLab

emne

Udstillingsdesign, art direction, illustrationer, skærmgrafik og print.

kunde

Zoologisk Have København

for BrandFactory Denmark

år

2019, 2020, 2021, 2024

ZOOLab er et undersøgende laboratorie for børn, hvor der er fokus på legende og informativ kommunikation om de mindre dyr i Zoologisk Have.

Børnene kan bl.a. gå på opdagelse i læringsreolerne, hvor alt indhold kan scannes på skærmene og giver ny viden om det pågældende temadyr eller den permanente dyreudstilling. Børnene kan også lave deres egen stop-motion film om udstillingens temadyr ved krea-bordene.

 

Min opgave bestod i at udvikle og skabe det grafiske univers til rummet. Dette var bl.a. at illustrere de fem temadyr til de skiftende udstillinger, lave skærmgrafik og printmateriale i form af skiltning, indhold til læringsreolerne og klip-selv-ark til krea-borde.

Illustrationsstilen skulle være enkel, i børnehøjde uden at blive barnlig og stadig være anatomisk korrekt.

Billeder taget af Neel Andreasen og tilhører Zoologisk Have København.

myren

skærmgrafik

Al skærmgrafik er delt op i en børne- og en voksenskærm. Børneskærmen viser kun illustrativ information, hvor voksenskærmen formidler informationen i ord.

Tanken er, at barnet skal kunne forstå informationen uden ord, men at den voksne kan videreformidle den uddybende information til barnet. Herved får barn og voksen en fælles informativ oplevelse.

På skærmene ved 3D-dyrene er der ligeledes en børne- og voksenskærm, hvor der formidles viden om selve dyrets anatomi. Ved Terrariet er der information om hvad de besøgene kan se inde i terrariet.

Klik på pilene for at se et uddrag af børneskærmene

voksenskærm

Voksen_børneskærm_Page_1.jpg

børneskærm

Voksen_børneskærm_Page_2.jpg

loftsdekorationer

Til Husmus- og Leopardgekkoudstillingen er der lavet loftsudsmykning i form af virkelighedstro rovfugle i udseende og størrelse. Fuglene hænger ned fra loftet og er de fugle, der jager og spiser de pågældende temadyr.  

Udpluk af de i alt 8 fugle.

Blå_glente.png
Slangeørn.png
Hornugle.png
Shikra.png
printmateriale
Brikker_Page_11.jpg
Brikker_Page_15.jpg
Brikker_Page_12.jpg
Kakerlak_vejledning.png
Bogmærkedyr_vejledning.png
fiskars-universal-saks.png
Skyggedyr.png
BM7_Myre-bladstation.png
Myre-infografik.png
Leopardgekko_infografik.png
bottom of page